NYÅRSFÖRBEREDELSER

först ska monstret klippa sig
Syns kanske inte på denna bild, men vi är så ÖVERJÄVLIGT taggade på denna dag

YES

Vi slapp göra upp om platsen bakom styret! det fanns inag motorcyklar att hyra så det blev moppar!
Idag har vi köpt alla förberedelser inför morgondagen. Nyår är ju den dagen på året då man ska, låt oss säga, piffa till sig lite extra! ska försöka få upp bilder imorrn på nyårsoutfiten!
Vi längtar ihjäl oss tills imorrn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ghostwalk


ÅTERFÖRENADE!

Nu har vi träffat upp Rebbyl på Koh phangan! gudis vad jag saknat bruden. Imorrn funderar killarna på att hyra motorcykel, så det blir till att dela på en moppe för mig och rebecca, men VEM ska köra? detta kan bli spännande
big love

beeeeeeeef

Idag har killarna varit och klättrat. Tyvärr har jag lagt äventyren på hyllan nu när jag äter antibiotika, men frågan är hur jag hade klarat av en brant bergsvägg med dessa guns även om jag varit frisk?

Railey

Efter att ha läst i Lonely planet att stranden som blivit utsedd till Thailands vackraste är alldeles intill Tonsai bestämde vi oss igår för att fara dit och kolla läget.
Vi tog en longtail boat till den ögonsköna stranden

KÄRLEK

KVINNOR
Om exaktamus tre dagar blir jag förenad med Rebecca ochh får ha henne i fem dagar, efter det reser jag till Bangkok för att möta upp Caroline, som jag sedan ska fortsätta min resa med, HUR glaaa får man vaaa?!

God djol


KÖTT!!

Jag brukar aldrig vara så hungrig som jag är dagen efter julafton, man töjer liksom ut magsäcken så mycket den 24:e att den ekar ovanligt tomt den 25:e



JULEMYS

Thaimassage, te och kakor i massor är vad som har stått på våran agenda under julafton!

GOD JUL!!!!!

GOD JUL PÅ ER!!!!

Ordning och reda

För imorgon är det JULAFTON! Ikväll byter vi ut bingolotto mot Lilla sjöjungfrun under våran uppesittarkväll. Daniel har nämligen som tradition att han ser en disneyfilm kvällen innan julafton när han firar den utomlands, så iår får vi andra också ta del av den traditionen!
Hoppas att ni får en fantastisk jul!

cover up

The return of the ninjabralla!
Har varit hos läkaren igen och håller nu på att äta min 4:e penicillinkur på tre månader.

Mozel tov!

Tänkte göra en lista på vad jag har fått höra att jag ska undvika nu när jag har problem med sår:
-Socker
-Seafood
-Havsvatten
-Alkohol
-Äggula
-Alla sorters mjölkprodukter
-Solen
Kära jultomten, BOTA MIG!
M.V.H. Julia Lundberg
Under-första-bästa-palm 20
82439 Asien

BEST DRUMMER IN THE WORLD

Igår stod ingen annan än våran alldeles egna Emil för underhållningen! Helt FANTASTISKT duktig är han, jag ska försöka styra upp ett videoklipp här på bloggen inom en snar framtid så att ni får ta del av talangen
Fansen var som galna

sårens comeback

Killarna är ute och kajakar medan jag är hemma(där ryggsäcken finns, alltså i våran bungalow) och kurerar mig.
Vad som är bra när man tycker synd om sig själv är att man får äta hur mycket glass som helst, för det är man värd HIHI

usch och fy

Idag gick jag upp själv lite extra tidigt för att carpe diema! Smög tyst som en mus ut genom dörren till våran bungalow för att inte väcka killarna på min färd mot stranden. Väl nere på stranden såg jag mig omkring, hittade ett stort träd som skuggade den annars så heta sanden, lade mig under det och tog upp min bok för att börja läsa.
Helt plötsligt fick jag en konstig, obehaglig känsla i hela kroppen! Rysningarna spred sig snabbare än munherpes på club five, och när jag vände mig om åt sidan såg jag denna krabat i attackposition 30 cm ifrån mig! Snabbare än en oljad blixt lämnade jag trädet som tydligen redan var paxat och smälte samman med den stekheta sanden längre ner mot vattnet.
sedan kom killarna och efter världens godaste lunch
var den traumatiska upplevelsen glömd!

TONSAI

Det råder brist på informativa blogginlägg så tänkte i varje fall berätta lite om vart vi är! Just nu befinner vi oss på ett ställe som heter Tonsai som ligger längst Thailands västkust! Klättring och cliffjumping är otroligt stort här, så det är något som ska testas på de kommande dagarna! Vi bor så gott som mitt i djunglen här med tillgång till el 6 timmar om dagen och dinosaurieliknande ödlor som springer runt på tomten. I lite drygt en vecka till ska vi stanna här, så det är på denna plats som julafton ska spenderas!
.
puss!

som ödmjukast!


Daniel Berhe, om den svenska tjuven själv får välja!






liebjo


Saknar lillknosen na se javulskt





MEN!

Jag som inte skulle fa nagra juleklappar iar! Fick precis brev fran tomten dar det stod att jag hade varit varldssnall och ska darfor fa varldens basta present! presenten ser ni nedanfor, jag far hamta ut den pa posten 3:e januari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! som jag langtar!!!!!!



En galen island!

Att blogga har val aldrig riktigt varit min grej, men nar mojligheten ges pa +46 sa maste man ju stalla upp. Vi befinner oss iaf just nu vid piren pa Koh Lanta i Thailand. Vi har spenderat de senaste dagarna pa grann-ön Koh Phi Phi dar vi har blivit rånade av apor, stuckna av sjoborrar och överraskade av delfinstim. Ok, vi har också hunnit chilla på stranden och dricka alkohol ur hinkar så life's good kan man säga!
Det blir ett kort inlägg för nu går färjan vidare till Ton Sai Beach där vi ska spendera den kommande tiden.
Peace!

SÅDÄRJA

Tillbaka på stranden

Eldshow och biljard!

Ännu en helt perfekt kväll

FOTOSKJUT



Så ge mig 30 grader kallt och tomtar överallt

Nu kommer jag hem! 20 h, tre flygbyten och en rökig ukrainsk flygplats mellan mig och svea rike. 17.00 lokal tid sätter jag mina fötter på svensk mark igen. Puss!

Djungelvrål!!!

Höll nåstan på att glömma bort min årliga date med Adriana Lima!! herre min je, årets höjdpunkt ju
förlåt snuttan för att du har fått vänta

tips

Handduk, påslakan och förbrukningsprodukter åker i soporna, här ska göras plats i väskan!
Kanske är det någon själ som läser våran blogg som är inspirerad och också ska ut och resa. Eftersom jag sätter punkt för detta äventyr snart så tänkte jag dela med mig av lite tips...

1. TA MED EN GRENKONTAKT. På rummen finns typ alltid bara ett uttag, har man med datorer plus mobiler plus mp3:er som ska laddas så får man slåss om uttaget
2. Min väska är 75 liter och den var inte för stor som jag var orolig för. Snarare för liten efter bangkok, heheo. När jag åkte till asien så vägde väskan ca 10 kg och var packad till hälften. Nu är den fullproppad till brädden.
3. Lita aldrig på taxichaufförer, dom ljuger alltid.
4. Allt löser sig. Om man glömmer något så är det inte hela världen. Pass, pengar och bankomatkort är viktigast. Skulle någon av dessa saker försvinna så går det faktiskt också att lösa, även om det är lite mekigare.


SPIDER MONKEY

Tänkte testa att byta ut strandhäng mot klipphäng idag
Men nej, klipporna är inte tempurmadrasser, så hädan efter blir det stranden när det ska stekas späck
fan så oskönt

äventyr!

Idag hyrde vi kajaker för att paddla till en annan strand på ko phi phi som kallas the monkey beach. Jag trodde inte att det var möjligt att komma vilse med en kajak, men jo, visst går väl det! Vi paddlade på ett bra tag, tills vi tillslut hittade en springa i de höga klippväggarna som vi bestämde oss för att utforska. Det visade sig vara ett stort lagunliknande rum innanför med en tillhörande liten strand som vi slog läger på!

Vid stranden hittade vi en grotta en bit upp i en klippvägg som visa sig vara en fladdermusgrotta,
På tillbakavägen slog vi följe med några delfiner och hittade
till våran bortgömda monkey beach , så kan bara säga, slutet gott, allting gott!

chatuchak weekend market

Idag gick jag på söndagsmarknad, till marknaden åkte jag skytrain. Under mina dagar här i bangkok så har jag råkat köpa fel biljett, fått hjälp med att köpa biljett eftersom jag inte fattade hur automaten fungerade och hamnat på fel perrong. Nu är jag lite av en expert på att ta mig runt. Skytrain är världens smidigaste färdmedel i en så stor stad som i bangkok. Färdades alla på marken så skulle inte alla människor få plats typ..

På chatuchak finns det allt ifrån kläder till husdjur till köttbitar man inte trodde var ätbara.
Ska jag få någon luftburen smitta så är det väl nu. Vars man än går så är det otroligt trångt, varmt och osigt. Men det är ju det som är charmen med de hela. Jag for dit lite väl sent så det var på tok för varmt. Hade jag åkt dit redan vid 9 så hade det varit betydligt trevligare.
Blev inte alltför länge på marknaden då det faktiskt blev för varmt och kvavt på stigarna mellan stånden. Efter någon timme så bytte jag ut matoset och svettiga folkmassor mot köpcentrum med ac.

pippi är materialist

HÄR JULIS har du mina inköp på bloggen som beställt! Nästan alla inköp iallafall, julhemlisarna får ni ju inte se såklart


Två klänningar, en bustiertop, två kjolar och en halvtransparant tröja. Köpt på chatuchak weekend market, mbk och platinum. Billiga kläder hela bunten rättare sagt! 

Julklänning, vit och gul kavaj, svarta kängor. Även dessa kläder från ovanstående butiker. De är lite skrynkliga, men det får man tåla när de är billigt.


Det överlägset bästa köpet är den svarta jackan från zara. Jag älskar den!!! Det bästa är att den har en enorm luva.. älskar luvor. Linnet är från forever 21 och silverklännigen är också köpt på marknad. Nu ska jag lösa den största utmaningen: att få hem allt. Får snöra de gamla kläderna och packa på mig de nya helt enkelt. De kläderna jag kom till asien med har trots allt gjort sitt. Ut med det gamla och in med det nya!

Time travel

Idag åker vi hela vägen tillbaka till sandlådan

Godmorgon Thailand

Efter en 11 timmars lång resa har vi kommit fram till  Phi phi island, och håll i hatten vad fint det är här!




 


shisha

Att få en taxi när man ska långt är ett projekt. 9e bilen vi frågade gick med på att ta oss till khao san road
Så tillslut så tog vi oss till den mysiga indiska restaurangen, skål för det rå!
Typ världens goaste mat någonsin
Shisha

lyx

Tack och lov för ett internet som är bra, här kan jag streama mina serier!! Så himla lyxigt det känns, har massor med serier att ta igen, lyckos mig! Och nu ska jag äta en yoghurt ur KYLEN och sitta under ACN och se på SERIER i den skönaste DUBBELSÄNGEN på två månader. Alltså vardagslyx som man bara kan uppskatta om man varit utan faciliteterna först!



Jag hörde rykten om indisk mat - utgång ikväll, denna gång så följer kameran med! Vad skulle jag ta mig till utan Jipp och hennes vänner? Förmodligen så skulle Bangkok äta upp mig. Puh.

tar semester från semestern

Bangkok är kung och jag lever och mår för himla bra. Vilken lyckans ost jag är som har en så snäll vän som Jipp, hon låter mig bo i hennes lägenhet här.

Igår hann jag knappt komma in genom dörren innan det var iväg ut igen, det vankades utgång! I farten så glömde jag att ta med kameran så no piccis. Imorse när jag vaknade så var jag nådigt sliten meeeeen, begav mig solokvist ut på stan trors allt.

Började med att tappa bort mig i en munkpark. Omöjligt att hitta utgången!!
Men tillslut så hittade jag ut och kom fram till en galleria med rosa entré


En simpel isbana i gallerian ba
och en himla massa julpynt i vanlig ordning, mys!
Glad för att jag lyckades orientera mig till skytrain, runt vid siam och tillbaka till sukhumvit med skytrainet igen, jag kan kan typ allt!! 

Wishing ribbons

Detta har varit våran sista dag i Malaysia, så vi passade på att ta del av lite sista-minuten-kultur!
05.00 inatt lämnar vi Georgetown med minibuss för att ta oss an Thailand. Första destinationen är koh phi phi som jag är helt övertygad om kommer bli magisk!Lonely planet är införskaffad, så ikväll blir det till att läsa på!

Georgetown Penang

Efter att ha vallfärdat solokvist från KL till Georgetown har jag tillslut hittat boysen! Idag har vi ätit på ett food court i vanlig ordning, men vad som inte var i sin vanliga ordning var antalet gruppmedlemmar. oj vad jag ska sakna min partner, håll oss uppdaterade om om dina dagar i BKK, snuppa!
Efter middagen blev det Yatsyspel och en hel del konverserande
P.S. Jean piere, tortera mina konsumtionsnerver genom att visa upp det du köper i bangy D.S.

vi har separerat

Idag styr våra skutor åt olika håll då jag har börjat dra rodret mot norden. Första destination: Bangkok. Lagom till lucia så är jag hemma i umeå, redo för julstök! Men först; storstadsshopping i BKK.

Just nu sitter jag på flygplatsen och har snart slagit ihjäl 4h, tacka för free wifi!! Annars då... jag har läst i boken som handlar om den lilla flickan som håller på att dö, ätit kakor och kollat på folk som kommer och sätter sig, softar och kliver på sina plan. Kvar sitter jag. Men snart är det min tur, endast 1 h och 10 min kvar!! Så... efter dessa timmars iakttagelser så undrar jag, VARFÖR nyser folk i händerna? Är inte det de vidrigaste någonsin? Högerhanden också!!! Den som används till att ta på handtaget som jag sen kommer ta på. Nysa gör man i armvecket!!!

Sidospår.
Separationsångesten är helt klart påtaglig, kommer kännas tomt dessa dagar utan min piga..



(Ska ju vara en bild här men det fungeraaaaaaaaar inte att ladda upp den som jag tog med min webcam enkomt för er, ahhja)




backpacker travellers inn

Vi är tillbaka till Kuala lumpur och korridoren

Jag har konverterat, gör det du med!







Konverterar du redan idag är du garanterad MINST sju oskulder i livet efter detta, och dessutom slipper du sexuell avhållsamhet under din första ramadan!!! Skynda fynda, erbjudandet gäller endast tills på tisdag


Harley Davidson

När vädergudarna vänder ryggen mot en måste man vara kreativ! Idag regnade det så jag köpte en t-shirt med potential och tog fram saxen!





Bort med ärmar och krage,sen på med fransar! Voila




Vad är det för lysande själar som kommer gående? Det är ju ni, som har varit på semester

Vi har det himla bra härborta på andra sidan jorden..
Vi var tvungen att ta typ 1711 självutlösarbilder innan vi båda var uppe i luften. Dessutom var vi tvungna att säga NEEEj till 1711 killar som kom fram och sa "i can take the picture".. men ååååh, neeeej din nöt!! Vi vill inte posa framför något okänd man. Vi reder oss själva.

Klippstuga

Det är verkligen på tiden att låta några lockar falla


shopping langkawi

För att inte transformeras till läderhudade skräcködlor så bestämde vi oss för att ta ett uppehåll från solen och inta langkawis shoppingcenter.

I en av galleriorna så hittade vi ett himla mysigt café där jag drack en iskaffe och julia en hederlig varm kaffe i vanlig ordning.
Imorgon så intar vi åter igen stranden för att gassa i solen när den står som högst. Tre dagar kvar av glassigt beachliv innan vi åker tillbaka till korridoren med delade toaletter i Kuala lumpur. Vi njuter!!

RSS 2.0