Jetski

Att köra jetski var utomordentligt roligt! Efter att uhyrarna hade ropat febrilt från stranden att tiden var slut ett bra tag, var dem tvungna att jaga ikapp oss med båt för att få tillbaka deras vattenskoter. Tyvärr var kamerabatteriet not fully charged and ready to go, så vi har inga bilder från dagens äventyr. 
Nästa påhitt blir kanske att hyra en moped för att göra Langkawis vägar osäkra, är det en bra idé? Jag tycker att idén andas väldigt mycket änglagård, enda skillnaden hade varit ett annat genustänk i våran film, eftersom att Seth(moi) skulle sitta bak på färdmedlet.





Kom förresten på att det varit första advent! lägger därför upp en vintrig bild för att sprida julstämning här på bloggen.





Batman

Idag fyller Daniel 22 jordsnurr! Hoppas att du får en riktigt toppendag med allt vad det innebär! STORT GRATTIS!!!!!



BOYA!



Nu är nyårsboendet bokat och klart, Koh phangan den 31:a december 2011 har jag inte tänkt glömma bort de närmsta åren! Som grädde på moset får man dessutom äran att skåla i buckets med top noch brudar. mmmme likey





all kärlek.

Langkawi, baby

Vi har nu lämnat storstadslivet åt killarna och rest vidare till en liten paradis-ö som heter Langkawi. Allting på ön är duty-free så man kan köpa stora kvantiteter till ett billigare pris.
Hur som hafver, Idag har vi Åkt parasailing och imorgon ska vi hyra jetskis, Livet känns bara så himla rätt!


 


chinatown

Staden kan ibland vara lite klurig att orientera sig genom, men det brukar gå bra. Jag och jullan är numera fenor på att åka skytrain, läsa av kartor och fråga efter vägen.
I en galleria så hittade vi dom godaste kakorna ever. Syndigt livsfarligt goda. Tur att jag inte bor här, då skulle jag rulla fram.
BBQstreetfood

kuala lumpur

Kuala lumpur är råbastort. Efter 5 veckors ö-liv så kan man inte hålla sig från att bli att bli amazed!
Det fanns tillochmed ett nöjesfällt i gallerian där vi spenderade dagen
OCH, till våran stora lycka så hittade vi... GODIS!! På lösvikt! Fullt med färgämnen och gelatin, MUMS, vad jag har saknat det!
Men det bästa av allt var helt klart BREAKING DAWN! Denna dag får 5 av 5 toasters, kanonkul!

MALAYSIA


and off we go



Twilight






Mina kära medresenärer är nu och frossar i gratisdrinkar på skygarden medan jag sitter och mår halvdåligt sendan natten som varit, men jag är inte bitter, för imorgon tar vi med oss bintangen, men lämnar kutas smutsiga vatten för att resa till Mallan! Högst upp på prioritetslistan när vi kommer fram är att hitta en biograf med den största duken som någonsin skådats för att se breaking dawn part 1!!!!! jag är så jävla töntigt taggad, puss!

LAST MAN STANDING


Inatt avgjordes tävlingen om vem i gänget som skulle lyckas klara sig längst utan att bli matförgiftad och spy. Kampen om förstaplatsen stod mellan Niclas och Julia, men tyvärr snubblade Julia på mållinjen och förstaplatsen gick till Niclas för bästa immunförsvar, stort grattis!


Last night in Bali

Efter 5 veckor i indonesien så börjar våran vistelse här lida mot sitt slut. Imorgon packar vi våra mobila garderober och intar Malaysia och kuala lumpur för lite big city life. Hur spenderar man sista kvällen på kuta som bäst tro? Weho!
Visst kan jag bjuda på en solnedgång också. Fotot är taget på Gili air.

Väga tvätt

Känslan när allt smutsigt lämnas bort för att sedan komma tillbaka väldoftande och rent. mmmmmmmmm




God jul, lillebror!





Duger den?


It's a big blue watery road








Nu har vi åkt båt tillbaka till Bali från Gili-öarna. Att komma tillbaka till kuta känns verkligen som att komma hem igen! Dock blir vistelsen här inte allt för lång eftersom att vi har ett plan att catcha till Malaysia på torsdag!

Cara mia


Italienskt när det är som godast, på Gili.





Ett år senare

 Ett annat syskon, i en annan del av Asien





Konsten att göra ingenting

Vi har nu förflyttat oss från Gili Trawangan till Gili Air, en ännu lugnare ö. Man får runt ön på en timme och det finns nästan inga affärer alls här, men gratis wifi, det verkar det finnas överallt!  





Snacksrecension







Snuppan gav Gili-godiset två av fem toasters och hon kommenterar det, trots det låga antalet toasters, på följande sätt: " två får det det eftersom att det var gratis". Sötsaker är helt enkelt inte gili trawangans starka sida

Ta mig till kärlek, ta mig till dans

745qTs on Make A Gif, Animated Gifs

Slappardag




Idag har vi varit på omskärelseceremonin. Att dem skulle bära runt på den lilla  nerblodade pojken som skrek hjärtskärande skrik var ingenting vi visste om när vi bestämde oss för att vara med på kalaset. Dock så har man väl blivit en erfarenhet rikare. Efter ceremonin kändes en lättsam dag på stranden helt rätt.

afternoon swim

Den 30e dagen i paradisets paradis så gick Julia med på att ta ett dopp i det blå




Nä nu skojjar jag med er


Pyret var överlycklig för att äntligen få använda sina cykloper och få simma runt med dom andra barnen i vattnet!!



Frulle!


Idag har vi ätit frukost på en indisk restaurang, det var rätt skönt att inleda dagen med att äta något annat än koppnudlar för omväxlingens skull! Nu har killarna åkt båt över till en annan Gili-ö för att spela musik och leva livet i lyx, vi kloakråttor till tjejer har valt att stanna här på Gili trawangan några dagar för att istället för att lägga pengarna på boende så lägger vi dem på mojitos. Separationsångesten är påtaglig, även fast vi ska möta upp boysen om bara två dagar igen.






Mojito una otra vez

det är ju bara så otroligt gott!!! igårkväll träffade vi upp karlarna för ännu mer förtäring av berusningsdryck, bra val, bra kväll!








Måste be om ursäkt för ett litet fel i mitt förra inlägg, omskärelseceremonin är imorgon! Det blev ett litet communication breakdown mellan invitekillen och oss, en inte allt för ovanlig företeelse.



Förhud




Jag och Jenni har fått en inbjudan om en omskärelseceremoni imorgon, och självklart ska vi attenda till detta evenemang! vem säger nej till gratis mat och festligheter?




Tänkte krydda inlägget med lite lyrik:  

Snart ska överskottshud väck,
religionen tillåter inte någon hängande säck.

MOJITO

Nytt till ordlistan: 


1. Currykryss- helt enkelt nipplecovers med två tejpbitar i kors, varför just curry?- ingen vet

2. Supsurf- en double local mojito under internetsurf, mumma


i got sunshine in a bag

Hej mina fina vänner, detta är min comeback. Jag har varit sjuk i två dagar och mitt välmående orsakade tyvärr en bloggtorka för min del. Vilken tur att min kära vän fortsätter kasta bränsle i bloggelden. Nu mår jag förträffligt bra och kvällen bjuder upp till mojito.

Puss på alla jag älskar


Agrabah





Min nya älsklingsinvestering, nu ska såren läka! Killarna är och tar dykcert nu, men jag får fortfarande inte bada på några dagar, så det får bli ett senare projekt för mig, men jeg blir eg deprimert!



Samara




Inatt var första natten då jag har haft lite svårt att sova. Jag vaknade mitt i natten av att det står en tjej med långt svart hår iklädd en vit klänning vid sängkanten, just som när jag ska avge mitt ljusaste falsettskrik sätter sig Jenni upp bredvid mig i sängen och frågar lugnt: "Who are you?"
 Tror att Jenni var mer inne på att det var något slags helgon, medan jag, som har ryggsäcken full med skräckfilmer direkt drog paralleller till The ring.





Hur som helst sprang hon ut ur rummet sen, hon hade bara råkat gå fel. och nej, vi har inte möjlighet att låsa våran dörr från insidan, utan det är bara på utsidan som vi har tillgång till ett skolskåpshänglås för att skydda våra ägodelar!


A hollywood treasure

Igårkväll var vi och såg baksmällan 2 i små mini-biobås här på Gili-trawangan. heliga Maria, vad gott det var med popcorn!


    

WE FOUND LOVE






Vi blir kvar i Asien ett tag, att rota sig på Gili känns som en bra idé


DET SNÖAR PÅ GILI!





Skojar bara, vi har 30 grader och sol, precis som Sverige skulle jag tro!

gili paradise

Gili är heaven on earth. Vattnet är klart och turkost och sanden är vit, det finns inga jobbiga inkastare och inga bilar eller mopeder. Och gissa vad jag såg igår när jag gick en eftermiddagssväng längst stranden? DELFINER! Fria! Sjukaste ever. Paradiset, i tell you.

Nu bjuder vi upp till bilder från stranden där vi spenderar våra slappa dagar










Surläppen volym två




Alla barnen for på fullmoon party och var fin
förutom julia, för hon var tvungen att vara hemma och äta medicin



i need a doctor

Idag är en extraordinärt bra dag, för idag så började jullans sår på benen bli bättre och smärtan börjar avta. Det har vi denna unge man att tacka för. Ett oseriöst besök på en "läkarklinik" utan lampor och en skön goodiebag med diverse mediciner och krämer verkar ha varit nyckeln till benhälsan.

Terima kasih Clark!


Alla barnen





Alla barnen badade i havet igår,
 förutom Julia, för att hon hade så galet infekterade sår.


Arak attack



Något jag och Jenni har fått höra skrikandes efter oss ett flertal gånger är olika former av:  "HAAAHAAA PLAY CHESS YES BLACK AND WHITE, BLACK AND WHITE, YOU TWO! "
Hmm.. alltså, jag har två funderingar när det kommer till den här yttringen, för det första: Spela schack med två personer/pjäser? HUR ÄR DET MÖJLIGT? pax vara svart kung så kan Jenni få vara vit bonde.
Fundering numero dos: Vad är det som är så utomordentligt roligt? att jag har brunt hår och jen blont? haha  eller ja förresten, det är ju iof helt sjukt



Black and white

hälsning från mount batur

Ser ni inte länken? Klicka HÄR

 


Strandmys

Fem glada familjemedlemmar en torsdagkväll på gili trawangan










en hälsning från pojkarna

 

Ser ni inte länken? Klicka HÄR

 


blöt promme

Efter kvällens fönstershoppning så bjöd modernatur upp till åska och kaosregn. Hjärnorna hade vi uppenbarligen glömt kvar på någon affär då vi plötsligt inte hittade hem. Vi gick och gick, hittade en taxi som inte heller hittade så vi blev avdumpade där vi startade igen, gick och frågade oss fram igen och lyckades tillslut hitta vårat hem. Blöta och levande ut till tåspetsen! Nu värmer vi upp oss igen med en kopp nudlar på balkongen och lyssnar till regnet som smattrar. Bra kväll!



Filmväder



Idag har vädret varit på dåligt humör så vi bestämde oss för att gå på bio!




Efter att ha tagit ut pengar kände vi att vi kunde unna oss att se de tre musketörerna för 16 svenska kronor.





På vär färd mot planet hollywood! I taxibilarna på bali finns det alltid plats för en till.






vi blev föga förvånade över att det fanns julpynt i butikerna vid biografen och bestämde oss för att fota och ge er ett litet pre julkort! för övrigt sög filmen , men munkarna vi åt efteråt var jävligt goda.



man mår som bäst


när man får skypa med någon utav sina bästa vänner





nu tackar jag för idag, godnatt sötnosar


haverera

Missilen svek oss påvägen hem från lovina och totalstrejkade. Det var då verkligen ingen missil, snarare en fossil. De senaste dagarna så har vi fått springa igång fossilen och idag så bestämde den sig för att dö ifrån oss när vi behövde den som mest.


En promenad tillbaka till staden, en mekaniker, en tolk och ett bilbatteri senare så var vi på hjulen igen.




Nu är roadtripveckan slut och sjukt var kul vi har haft och vad mycket vi har hunnit se! Ändrade planer angående gilli by the way, det blir på onsdag istället.


Längst vägarna så ser man mycket som är annorlunda från hemma. Oftast så hinner man inte få med dom märkliga tingen på bild men här har vi en som jag lyckades knäppa.


En flakbil kommer lastad med..


en jäkla massa ankor

I WANNA ROLL WITH THE GANGSTAS

På tisdag börjar vi bege oss mot de omtalade Gili-öarna, där finns det varken bilar eller mopeder- så du kan vara lugn lilla mamma




Beach-chilling

heavy killing chilling on the beach

 

lovina beach

Sista dagen i lovina spenderades på stranden. Lovina är en mysig stad där locals är intresserad av att lära sig ditt namn och prata med dig på gatan. Dessvärre så är stranden inte lika trevlig som stadens gästvänlighet. Sanden  är mörk lavasand från de närliggande vulkanerna, så vattnet här är inte särskillt exotiskt. Imorgon tar vi missilen tillbaka till Kuta.

Man är inte kaxig



när man står på toppen av en vulkan 1700 meter ovanför vattenytan.





Tredje dagen på våran roadtrip bestämde vi oss för att fara på en sex timmars lång trekking uppför en utav Balis största vulkaner, mount Batur.
Klockan tre på natten var det dags att stiga upp och börja vandra uppför vulkanen för att hinna nå toppen innan soluppgången.



VI HANN! Man glömde snabbt bort den långa vägen till toppen när man väl var uppe. Soluppgången från vulkanen  var helt enkelt breathtaking




Efter soluppgången, när vi var på väg runt kratern på vulkanen vänder sig guiden om och berättar att en svensk ramlade ner från vulkanen förra året, han visade med gester hur svenskens nacke såg ut efter fallet och hänvisade oss till att vara försiktiga. Vi var alltså längst upp på toppen av första bilden i inlägget när guiden berättade om händelsen som skedde just precis där.



Vi går över lavastänkta berg, fallera!

Vattenpöl


Idag tog vi silvermissilen till ett vattenfall strax utanför Lovina, tyvärr var det tydligen inte riktigt rätt säsong så min dröm om ett vattenfall taget direkt ur Pocahontas blev inte till verklighet.











Ett skepp kommer lastat..

med en drös skolbarn.
Vad skulle farbror blå säga om fröken fraktade sina skolbarn såhär till gymnastiken?

vi sitter i samma bil, en silvergrå missil

Vi hyrde en bil på kuta och detta silvriga fordon tar vi runt balis kust och utforskar..
Ett av det första stoppen, här blev vi attackerade av försäljare så vi (utan att överdriva) älgade till bilen och körde iväg med dom hemska vykortstanterna knackandes på fönsterrutan. Zombieby.
Efter en lång dag i bilen så började vi söka boende. Det var mörkt och sent och vi tog i princip första vi såg. Finns inte så stort utbud i dom små byarna på bali. Det blev en bungalowby och vi fick ta "the big familyhouse". ÖVERLÄGSET finaste boendet hittills (och bättre än såhär kommer vi säkert inte bo igen)
Men det var himla trevligt med lite variation från halvtaskiga homestays.
På kvällen drack vi te som påstods skulle hela våra minnen. Efter den kvällen och natten var vi uppladdade för vidare äventyr.


Stay tuned

dalig uppdatering

Vi har blivit mobila och glider runt hela Balis kust med varan silvriga monsterbil. I dom sma byarna sa har vi inte sett ett tradlast natverk sa langt ogat nar.

Nu har vi slagit oss till ro i Lovina och tankte stanna har i tva dagar OCH.. jag tyckte jag skymtade wifi i ett par restauranger. Vi har sa mycket bilder att visa for er! Forhoppningsvis sa kommer vi kunna bildbomba er tills imorgon.

Enligt statistiken sa klickar ni fortfarande in er har trots att det varit tyst och det alskar vi er for.

Puss pa ett tag

RSS 2.0