Pills

Idag har jag varit på läkarbesök, att försöka förstå samt bli förstådd av någon här är svårt som det är, och när det ska utbytas läkartermer blir det inte direkt lättare. Hur som helst så har min hud har fått något slags oförklarligt virus och jag ber till gudarna att det blir bättre efter medicinen jag fick utskriven. Håll din tumme!



Uluwatu

Dagen bjöd på en dagsutflykt till ett ställe som heter Uluwatu där vi solade och badade, för att sedan avnjuta en god middag i solnedgången, enjoy!








Imorrn ska vi vidga våra vyer och hyra en bil för att köra runt bali, roadtrip here we come


morning

Tydligen så tyckte någon att det var en bra idé att ställa en orkester utanför vårat fönster. Dom började spela 05.00 imorse. Satorkester. Hat alltså legat vaken sen dess och lyssnat på balinesisk monoton plingplongmusik.
Inte en supergod morgon.

sunsetsunday

Efter en fartfylld helg så spenderades söndagskvällen med häng i solnedgången. Mycket trevlig variation mot det annars galna kutalivet

Ubud



Idag tog vi mopederna till ett aptempel i Ubud,!











warm morningshower

I sverige uppskattar jag sällan regnet, men här.. prisa regnskuren. Nu känns luften lite renare

Godmorgon gänget!

solnedgång som man annars bara får se på vykort..

ser man på kuta varje kväll. Fantastiskt.

fantastic reggaefriday

Började Fredagkvällen med gratisdrinkarna på gratisstället. Gratis är najs men inte alltid supergott
Drog vidare till en soft reggaeklubb, intog dansgolvet och ja, sen låter jag bilderna förklara resten. Spårad men sjukt rolig kväll!!

our crib

Visst ser det ut som att vi har det härligt? Man säger väl att det finns en baksida med allt, baksidan här är boendet. Bor man billigt så får man finna sig i att se spindelnäten i taket ovanför oss fladdra i takt med fläkten antar jag.

Välkommen till oss!

Trots spidelnät och smuts så börjar vi faktiskt vänja oss, bli ett med smutsen.
Sanningen är att vårat rum är lite av ett lyxrum, det vill säga att allt ändå fungerar. I killarnas rum så finns det ingen takfläkt utan en sketen liten bordsfläkt som har slutat röra på sig, toaletten går inte att spola och duschen har tre smala ynkliga strålar. För att inte tala om att dom bor tre och en får ligga på golvet.


SÅ.. tro det eller ej men igenom backpackerglasögonen så bor vi i lyx!

yesterday and today

Matmarknaden och fruktdrinkarna i vanlig ordning. Vi testar olika smaker varje dag. Igår testade Daniel att dricka fyra olika smaker samtidigt, fyra goda saker tillsammans kan väl inte bli dåligt?
Idag hängde vi på stranden. Badade, solade, åt kakor och hade det för himla gött.
Vi kom precis på att det är ju fredag i den riktiga världen idag. Denna trevliga dag blev då plötsligt lite extra trevlig! Bra anledning för lite extra god mat och färgglada drinkar.

NYA NUMMER

här har ni våra indonesiska telefonnummer:

Julia- +6281246197977

Jenni- +6281246197958



ljubavi


Onsdag i Kuta






På kvällsmarknaden intill vårat hotell kan man köpa världens godaste fruktdrinkar för cirkus maximus 4.50 svenska riksdaler styck, här spenderar vi en hel del deg.











Senare på kvällen tog vi på oss våra flipflops och drog ut för gratisdrinkar och gott sällskap, att lill-lördag inte är mer uppmärksammat

spider

Spindeln på hotellet på Sanur var INGET emot vad vi såg idag då vi roadtrippade till Ubud..
Spindel plus två äckliga spindelbarn

Kuta beach




Livet är för underbart

On the road

Idag har vi spenderat större delar av dagen på mopederna
Vi hamnade i Ubud där vi gled runt bland risfält, kollade på apor och åt mat.

Vilken tur att vi har så duktiga vänner som lyckades köra genom galnaste trafiken. Vänstertrafik + djungelns lagar + störts går först är inte en lösbar ekvation för svennebananen.
Denhär random duden började snacka med oss på vägen. Jag satt bak på Daniels moppe och vi körde på en stor väg där alla fordon höll hög fart. Plötsligt så susar han förbi och börjar gapa "where you from? where are you going? Pull over!". Han studerade engelska och jobbade med silver. Jahapp sa vi och fortsatte resan

kuta beach chilli´n

Slappa dagar under träden på kuta beach
Idag har vi bemästrat trafiken på kuta med mopeder, pics inom kort!

nightmarket

Bara några minuters promenad från vårat boende så är det en skön nattmarknad varje kväll. Där äter backpackers och locals sin middag. Det finns massor mad vagnar som säljer olika maträtter, så det är bara att välja och vraka, klämma ner sig vid ett trångt bord och äta. Helt klart den godaste Mie goreng på marknaden igår.
Mie goreng 9000 rupiah = 7 svenska riksdaler.

Duta wisata homestay

De fyra dagarna på Sanur var en lyx om man jämför hur det är här på Kuta. Vi bor på en simpelt backpackinghostel med nästan enbart ungdomar. Här gör det inget om man spelar musik klockan 05.00 på natten. Rummet är.. bara ett rum och en fläkt i taket. Inget toalettpapper, inga lakan. Men hur mycket tid spenderar man där egentligen? Speciellt nu när vi har träffat la famillia



Här har vi gänget! Emil, Nickas och Daniel, glada i hågen över happy hour!

vilken kvinna, vilken hjältinna

Spindelrädda Julia räddar oss båda från långbent spindel inne på hotellrummet i Sanur.
Easy peasy lemon squeezy. På Kuta betalar vi 32 svenska riksdaler /natt. Något säger att kryp och ohyra är inräknat i priset.

Uttryck

Under våran vistelse här på Bali har jag och Jenni utvecklat nya ord, samt nya betydelser för gamla ord. Exampel på detta alvspråksliknande talsätt är:


VART ÄR MIN SÅSPÅSE??? - såspåse är påsen där jag har alla solskyddskrämer och duschtillbehör

Ta med hb till stranden- tyvärr har inte detta ord samma syndiga betydelse som det har hemma, utan det betyder handbagage.

D.A.R, NU!- betyder drixa and run, vi är två snåltarmar som inte har den minsta aning om vad som är lämpligt att drixa när man har ätit någonstans, så vi kastar lite mynt på bordet sen är det benen på ryggen som gäller.





Imorgon tar jag med mig mina biceps till Kuta för att slåss med lite australiensare, nu börjar den lite mer livade biten.

Mie goreng

Är maträtten som jag och jenni nu har ätit tre dagar i rad, och det ser inte bättre ut än att det kommer fortsätta så några dagar till, galna bananer vad gott det är!

 




pinkeye

Jag har fått en VAGEL i mitt öga!!!!!!!!!! Imorse när jag tittade mig i spegeln så var det quasimodo som stirrade tillbaka. Nu är det betydligt bättre, pjuh.

Denhär rondellstatyn sticker också i mitt öga.




Vilken tur att vi gått i skolan och lärt oss att symbolen har många olika betydelser. Men visst känns det ändå helt FEL?

saturday night

Ikväll så äter jag och jullan kex och rispuffrar i sängen och kliar våra lusbitna ben.
Fuck vad jag ångrar att jag inte lyssnade på dig Petra och tog med aloevera-salvan. VI KLIAR OSS TILL DÖDS

gonna fly now

Kastat och skänkt bort tung onödig packning idag. Nu är jag lätt och redo att flyga mot nya äventyr



konsten att jinxa sig själv




-Jag kan alltid somna direkt efter att jag druckit kaffe


Tydligen inte, Julia

fusk

Det är en utmaning att hitta gott kaffe här. Morgonens kaffekopp smakade scrambled egg. Helt klart värsta kaffet jag druckit någonsin, tillochmed värre än det vi fick på ryssplanet påvägen hit som smakade jord.
eg5vy1 on Make A Gif, Animated Gifs
VILKEN TUR att Julia hade packat ner en påse fryskaffe och en mini-rese-vattenkokare. Fryskaffe har aldrig varit så gott som idag, prisa nescafé!!!

GANGSTA RAP MADE ME DO IT





förbjudet att fota

JAG ÄR RIK! 2000 svenska riksdaler gav mig 2 400 000 rupiah!



Big bro, jag befinner mig just nu i Sanur på Bali men på söndag funderar vi på att börja dra oss mot kuta, återkommer med ytterligare info!


prickigt knä till frukost

Såhär såg mitt knä ut efter första natten här på Bali


Sängloppor eller myggor? Julia tror det förstnämnda. Härligt med tanke på att vi spenderar en natt till i den sängen. Inatt ska vi ligga inpregmerade i myggstift, inlindade i våra egna påslakan som en kokong. Försök bita oss då!

Bikinis, tankinis, martinis no weenies













Idag har varit en sovdag, först försov vi oss till frukosten, sen har vi sovit under ett stort träd på stranden resten av dagen.
klockan är 21.30 här nu och vi ska snart gå tillbaka till stranden för att äta middag och ta en stor bananasplit, mumz 

Uppdatering





Vi ska göra vårat bästa för att sprida sommarvärmen ända bort till norden, men dessvärre verkar internetuppkopplingen vilja sätta käppar i hjulen för oss. håll tummarna för öppna nätverk!

FRAMME!






Efter att ha varit på resande fot i 35 timmar har vi äntligen nått våran slutdestination. Flygresan gick bra, bortsett från att jag hade oturen att få sitta bredvid en dam som var  överdrivet glad i alkoholen, vilket gjorde att våran sektion på planet luktade starkt av vasaplan och krogtoalett. Festa, det kan man göra när man kommer fram.



...














Hur som hafver så har vi idag druckit Bintang på stranden och köpt flipflops, och imorgon väntar sol och bad! stackars oss




P.sssssssss. vi har ingen täckning i mobiltelefonerna, så om någon försöker nå oss på så sätt är det förgäves!


spen-nudel

04.30. Efter två timmars uppfriskande sömn beger vi oss mot arlanda
Tack underbara Linnea för gästfrihet!

Precis du



bye bbbbbb

Nylandade i stockholm








Förvånade över turbulensen


Packat och klart

Här har vi mina kläder och prylar nerpressade i små påsar..
Nä! Mer prylar än så är det faktiskt inte!
Men ändå blev väskan tyngre än planerat..

en stor!







puss till alla fina underbara människor! Nu börjar äventyret

Godmorgon

Godmorgon alla jag älskar. Idag så är det sista gången som jag dricker det goda morgonkaffet på ett bra tag.


Jag har långt ifrån hunnit säga adjö till alla jag velat de närmaste dagarna. Har haft hundra saker att tänka på och miljoner saker att göra. Mina älskade krigare - Linnea, Frej, Flippan, Erik på telefonsupporten, John och mina fina ersbodatjejer. Älskar er alla.



BIG LOVESNORKEL!

Börjar jag känna mig nu


HUR?





är det möjligt att detta (+hygienartiklar) är allt jag ska ha med mig??



?????????????????

new in

Lite nödvändigheter från appo

Pre asia nr 2

Igår fick jag försmak för ett..
Var bara att rota fram sommarkläderna som jag tryckt ner i ryggsäcken!
Endast 2 dagar kvar till värmen och buckets orginale!

Söndagsmys






NjVTKv on Make A Gif, Animated Gifs



Byter ut vinglaset mot en kaffekopp, känns helt okej.

alkohol kvinnohål

FREDAG 15/10

BIG BAD-ASS





Fick en försenad födelsedagspresent av världens finaste Alexandra igår!







Bali 2008







vackra vyer á la Bali 2008

Gullan shoppar

"KOLLA VILKEN FIN VÄSKA JAG KÖPTE!!!"
"Men hur ska allt jag vill köpa på plats i DENHÄR?"

Förkyld men glad ändå.








Jag ska göra mitt bästa för att bli av med min förkylning innan dopparedan. Vad som har testats för att bli av med sjukdomen denna vecka är:

1. Att springa ifrån den- tyvärr utan resultat

2. Att tvätta bort den- tyvärr inget resultat här heller

3. Att äta upp den- Se ovanstående

imorgon ska jag försöka mig på ännu en metod. Nämligen att dricka upp den. wish me luck

Partner in crime- 20 år



GRATTIS TILL DIG JEAN PIERE!

Av mig får du, tadam, en jordbävning!


20 bastanta bast

Idag så är det min 20e födelsedag. 20 år... 20... Var det inte nyss som jag fyllde 15? Nu tycker samhället att jag är vuxen nog att köpa min egen berusningsdryck. Nu har jag alla möjligheter i världen att påbörja ett liv som alkoholist! Vilken tur att relativt ansvarsfull och inte alls kommer konvertera till alkis. Lilla mor, du behöver inte oroa dig.





Och denna trevliga nyhet kom även idag http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kraftigt-jordskalv-pa-bali_6547831.svd

nu är det höst, snart kommer tröst



Idag har jag och carro spenderat dagen utomhus. Vi tog med oss kameran och våra glada humör för att föreviga denna romantiska årstid på bild.






sista dagen som icket systembolagetmyndig

Nu börjar jag styra upp alltså

  • KLIPPT MIG! Orkar inte vara grundsliten innan vi ens börjat våran resa. (Petra klippte, tack P!!!)
  • Varit och tagit vaccin nr 2 och styrt upp malariaprofylax. Eller styrt har jag kanske inte gjort, dom skulle ringa mig. Jag blev lite orolig när alla 4 resekompanjoner hade fått utskrivet förutom jag. Läkaren sa "Det behövs inte, använd myggnät". Onekligen så hade vi inte samma läkare eftersom alla andra fick tabletter.
  • Börjat packa!!!


Nu ska jag fortsätta baka min cheesecake inför morgondagen!


r0sU8S on Make A Gif, Animated Gifs

bootyshake

TKFch1 on Make A Gif, Animated Gifs


provar lämpliga kläder till Asien och dansar runt i mitt rum, livet är underbart









9PYy2c on Make A Gif, Animated Gifs


the fingerdance

jobbfester spårar väl alltid?

Ursäkta min frånvaro, jag har haft en jobbfest att planera..
Började lugnt och fint
Fixade iordning huset och intog baren
Middag med festkommittén innan gänget dök up..
fyllan blev ett faktum
Och slutade på akuten 03.00 söndagsmorgon. John är glad, trots 5 stygn i huvudet!
Sen fick han en liten söt mössa och jag fick mig en hel del goda skratt!
Trots olycka så var det en SJUKT GRYM KVÄLL! Dessutom så stod huset som vi hyrde kvar på söndagsmorgon när det var dags för städning. Tack och lov!

i huvudet på icecrime_girl




Är först och främst bekymrad. varför har jag inte fixat väska ännu? varför har jag inte börjat fundera på packning? Varför finns jag?





Sen är jag också pirrrrrrrrig, my gosh, nästan bara en vecka kvar nu!

bildexplosion





Har varit med mamma i barcelona de senaste dagarna. Borta bra, men ännu längre bort bäst.



P.S. känns bra att se min partner in crime vara så huslig, det hoppas jag på att få se mer av under våran resa

carrotcake, night edition

IMORGON ÄR SISTA ARBETSDAGEN. Givetvis så ska jag ta med mig fika imorgon för att.. fira (?) detta med mina kollegor. Inga tråkiga kärleksmums eller trorra långpannerutor, dem luktar lättja. Mina krigare på jobbet förtjänar morotskaka!


OCH

Jag har fått tillbaka mitt pass, stämplat och godkänt av indonesiska ambassaden! TACK OCH LOV, nu slipper jag kapa postbilen. Snigelpost är inte så långsam trots allt!



scones, pink edition

Megatrist väder när jag vaknade



Så det blev ingen promme för mig och Nikkisen..


Istället bakade jag!


SCONES I DOCKHUSET!

jqfJYi on Make A Gif, Animated Gifs

Otis

DET ÄR BARA TVÅ VECKOR KVAR INNAN VI ÅKER!!

Jag skickade iväg mitt visumbrev, IDAG! Brevet har nu 10 arbetsdagar på sig att åka till stockholm, få en visumstämpel i passet och sedan bli tillbakaskickat till mig. Jag är fan nervig. Varför är tidspress den bästa motivationen?


Gött är det väl att flänga runt med reptilhjärnan. Inte ett dugg stressad var jag här.

spontanitet när den är som bäst

Efter en tre rätters middag på sagami för att fira lillebror så såg jag i hemlighet fram emot en lördagkväll på upper east side (gossip girl hallå.) I bilen hem så antydde mamma på att det var en sorglig lördagsplan och när antonia skrev på facebook att det är utång på g så blev det så!

Raffsade ihop mitt ansikte, tänkte "lev kung, dö ung" och "vila kan man göra i graven" och köpte folköl.  Gla är jag för det, blev en förträfflig kväll med mina brudar!


på arbetsplatsen

Klockan går så sakta när man stirrar på den, krogarna i stan suger och jag kommer få bananaback om jag fortsätter sitta som en deg på stolen på arbetsplatsen.

Eller vänta nu

Efter idag så kan jag räkna ner de sista arbetsdagarna på en hand och bunkerkrogarna byter jag snart ut mot en singha på stranden i solnedgången.

Summan av kardemumman

Det kommer goa tider och min kropp kommer inte bli böjd, än



ps. nej jag har inte så mycket för mig atm.

RSS 2.0